För mer info om energi-beräkning 

Behöver du hjälp med energiberäkning för din fastighet? Kontakta oss så hjälper vi dig.  Ansvarig för energiberäkning

  JONAS HED
  08-400 615 05
  jonas.hed@franskabukten.se

  Energiberäkning


  Franska Bukten erbjuder energiberäkningar på dina byggnader. Genomförandet av energibalansberäkningen, som det ibland kallas, sker på ett väl inarbetat sätt av våra energikonsulter.

  Energiberäkningen kan användas vid bygglovsansökning, miljöcertifiering eller energikartläggning. I leveransen får du en överskådlig rapport med energiberäkningar och uppgifter om de indata, antaganden samt begränsningar som gjorts. 

  Du får snabbt vår offert, vi behöver lite information om byggnaden, se nedan. 

  Det här behöver vi

  • Plan- fasad- och sektionsritningar
  • Situationsplan i valfri skala
  • Ort och fastighetsbeteckning för fastigheten
  • Information om värmesystem
  • Information om ventilationssystem
  • U-värden på byggnadskonstruktioner
  • Faktureringsadress
  Hela processen från offertförfrågan och genomförande gick väldigt fint.

  Anna-Maria, BRF Lingonet

  Energiberäkning av Franska Bukten

  Energiberäkningar är ett av vårt kärnområde och vi arbetar ständigt med att förbättra processen kring detta arbete för att kunna erbjuda våra kunder ett så smidigt uppdrag som möjligt från första kontakt till slutleverans av produkt.

  Franska Bukten projektleder arbetet vid energiberäkningar vilket gör att ni inte behöver lägga egen tid på koordinering av olika teknikkonsulter. Vi driver in alla underlag från byggnadens olika konsulter (A, VVS och K) och utför arbetet själva i våra beräkningsprogram. För beräkningen används programmet IDA ICE eller VIP Energy, beroende på byggnaden som skall simuleras, och där riktlinjer från Sveby är beaktade. Anges inget annat så använder vi oss alltid av dessa riktlinjer i våra energiberäkningar.

  Våra kontor finns i Sandviken och Stockholm. VVS-konsulter, fastighetsägare, husbyggare, entreprenörer, byggbolag och dess representanter i hela Sverige kan med fördel vända sig till Franska Bukten. 

   

  IDA ICE och Sveby

  IDA ICE är ett avancerat program som tillåter användaren att bygga upp och simulera byggnaden och dess installationer mer likt det faktiska utförandet. Detta ger mer möjligheter att även analysera byggnadens klimat och innemiljö. Vi håller alltid våra program uppdaterade med den senaste versionen av programvaran.

  En faktor som påverka en byggnads energiprestanda avsevärt vid energiberäkningar är internlaster (”gratisenergi”) från exempelvis personer, belysning och apparater inne i byggnaden. För detta har ett antal företag gått ihop och sammanställt indata för diverse olika verksamheter, kallat Sveby. Sveby står för ”Standardisera och verifiera energiprestanda i byggnader” och är ett utvecklingsprogram som drivs av bygg- och fastighetsbranschen. I Sveby framgår även schabloner för drifttider av ventilation och liknande för de olika verksamheterna. ivider

  Så här ordnar ni energibalans-beräkningen


  • nuFyll i formuläret

   Gör en kostnadsfri offertförfrågan för energiberäkning
  • inom 48 timDu får en offert inom 48 timmar

   Du får en offert för att utföra energiberäkningen givet att vi fått nödvändig information om er fastighet .
  • någon dagBeställ och projektet startar

   Du beställer och vi projektleder arbetet vid energiberäkningar vilket även innebär att vi samlar in underlag från byggnadens olika konsulter (A, VVS & K).
  • några dagarSimulering och energiberäkning

   Energiberäkningen gör vi i programmet IDA ICE eller VIP Energy beroende på simuleringsobjektet.
  • en dagLeverans av rapport och energiberäkning

   Ni får leveransen som innehåller en överskådlig rapport tillsammans med energiberäkningar och uppgifter om de indata, antaganden samt begränsningar som gjorts i beräkningar.
  • framöverBra underlag i ert samtal med byggherre

   Energiberäkningen ger dig möjlighet att ställa högre krav på din byggherre avseende uppvärmning och ventilation.

  FRANSKA BUKTENS TJÄNSTER