Ventilationsarbeten

By 26 november, 2011Nyheter

I veckan kommer vi på AB Franska Bukten främst jobba med ventilationsarbeten efter en OVK-besiktning i en bostadsrättsförening på Fredhällsgatan i Stockholm. Fastigheten ventileras med mekanisk frånluft genom separata kryddhyllefläktar i varje lägenhet. I fastigheten finns även ett daghem med mekanisk till- och frånluft som måste åtgärdas pga. av för låga luftflöden.

Damm, smuts och matos samlas i kanalsystemet och fläkthuset, därför är det viktigt att man med jämna mellanrum ser över sin ventilationsanläggning. Ett dåligt underhållet kanalsystem bidrar till snabbt igensatta filter, lägre luftflöden vilket bidrar till sämre inomhusmiljö samt höjda energikostnader då fläkten måste jobba hårdare.

Vi blir allt mer medvetna om hur våra hem ser ut och vi lägger mer pengar än någonsin på renovering men oftast så glöms ventilationen bort och förvandlas till något sekundärt, ett nödvändigt ont helt enkelt. Men då vi spenderar nästan 3/4 av våra liv inomhus borde det vara en självklarhet att den miljö vi befinner oss i är ren och hälsosam.

Det finns många anledningar till undermålig ventilation. Hör av er till oss så tittar vi på just på era förutsättningar och problem.

Leave a Reply