Årskrönika – År 2011

By 26 januari, 2011Nyheter

Det nya året närmar sig och vad passar inte bättre än med en kort summering för år 2011. Vi kan kalla den AB Franska Buktens Årskrönika 2011. Här är några milstolpar:

Att skryta är alltid kul. Och vår energianalys av hela AB Sollentunahems fastighetsbestånd är något vi mer än gärna skryter om. Ett mycket spännande projekt som genererade totalt ca 450 st. energieffektiviseringsåtgärder. De installationstekniska åtgärderna svarade för en energibesparing på ca sjutton miljoner kWh, vilket motsvarar ca 20 % av Sollentunahems totala energianvändning, till en installationskostnad av sextio miljoner kronor.

Den första maj tecknande vi ramavtal med Motala Kommun gällande OVK-besiktningar av deras fastigheter. Hittills har vi besökt Motala vid ett par tillfällen för att utföra besiktningarna av skolor, ålderdomshem och förskolor. Avtalet gäller i fyra år och vi ser fram emot flera besök i Motala.

Vårt ramavtal med Micasa Fastigheter i Stockholm gällande OVK-besiktningar har fortsatt och samarbetet med dem har fungerat mycket bra. Även där ser vi fram emot framtiden med många spännande projekt.

Under året har ett stort antal energiberäkningar utförts på villor, industrifastigheter och flerbostadshus. BBR kräver gällande energihushållning blir tuffare och tuffare och vi rekommenderar alltid våra kunder att låta energiberäkningen utföras i god tid så det finns möjlighet att göra förbättringar om det visar sig att fastigheten ligger nära eller över kraven. Vi utför alltid våra beräkningar enligt SVEBY-programmets riktlinjer för att minimera risken för glädjekalkyler.

För att vidareutbilda oss har vi under året gått många kurser. Tomas J har fördjupat sig i hur en termografering ska utföras på ett optimalt sätt. Fredrik J och Fredrik L har i dagarna skrivit tentamen för att blir certifierade energiexpeter, vilket innebär att vi inom en snar framtid har 3 st. certifierade energiexperter med K-behörighet. Fredrik L har även deltagit i A-kursen gällande Green Buildning och Miljöbyggnad samt LEED och BREEAM. Fredrik L har även uppdaterat sin OVK-behörighet till kvalificerad nivå.

Till sist vill vi passa på att tacka våra kunder, samarbetspartners och leverantörer för ett fantastiskt år. Nu tar vi nya tag och ser fram emot ett lika fantastiskt år 2012.

Leave a Reply